viernes, 30 de mayo de 2008

continuacio d' avui nuri

Cal començar per la persona que com a conseqüència d' una situació de desavantatge social, manifesta uns comportaments i una forma d' entendre la realitat que no està d' acord amb el que el grup normatiu tolera i espera d' ella.
Per tant és pot derivar en una relació conflictiva amb el medi social i com a conseqüència aquest medi respon. El medi social exigeix que hi hagi determinades habilitats cognitives i conductuals per afrontar amb èxit les exigències de la vida social i la relació comunitària (normes socials).

Des d' aquesta perspectiva podem parlar de risc social, per exemple, quan es trenquen els lligams que vinculen l' entorn de l' infant -principalment el familiar- amb l' ampli cos social. Aquest lligam o vinculació es pot veure alterat per diferents causes, essent les econòmiques una de les més importants. Per exemple, per estar de forma prolongada a l' atur o per trobar-se prop dels llindars d' extrema pobresa. Aquests fenòmens presentats que impliquen directament unes certes carències materials dins el nucli familiar podrien reflectir factors de risc social i per carències materials dins el nucli familiar podrien reflectir factors de risc social i per carències al afectar en diferents mesura el desenvolupament posterior dels infants i/o joves, sobretot si aquests es combinen amb d' altres factors més socials del entorn immediat d' aquestes famílies, i als quals l' Administracció a de donar resposta.

No hay comentarios: